Information till Nybörjare

Välkommen som nybörjare i ju-jutsu – och i stilen Ju-jutsu Kai. Ju-jutsu Kai är den största ju-jutsustilen i Sverige och den organiseras av Svenska Ju-jutsuförbundet.

Alla kan börja träna Ju-jutsu Kai

Som nybörjare i ju-jutsu krävs inga förkunskaper. Du behöver inte vara vig, snabb, stark eller smidig för att börja träna ju-jutsu. (Träningen kan däremot göra dig både vig, snabb, stark och smidig.)

Träningen är individanpassad så att alla tränar utefter sina egna förutsättningar. Det gör att killar och tjejer kan träna tillsammans. Vi har olika träningsgrupper beroende på om du räknas som ungdom eller vuxen samt vilken kunskapsnivå som uppnåtts.

Träningen bygger på Budons viktigaste principer som grundas på respekt, disciplin, vilja och kunskap.

Eftersom träningssystemet är anpassat efter elevernas kunskapsnivå är skaderisken i ju-jutsu mycket liten och allvarligare skador sker extremt sällan.

Det finns ingen övre åldersgräns för att få börja träna Ju-jutsu Kai

Man kan inte vara för gammal för att börja träna ju-jutsu. Däremot kan man vara för ung för det finns en nedre åldersgräns. Minimiåldern hos oss är 10 år och vi har en särskild träningsgrupp för ungdomar mellan 10-14 år.
Det gör att vi delar in träningen i en ungdomsgrupp, 10-14 år, och en vuxengrupp, 15 år och uppåt, samt efter kunskapsnivå.

Träningsutrustning

Som nybörjare fungerar det bra att träna i en vanlig t-shirt och ett par långbyxor. Ju-jutsu tränas barfota så några speciella skor behöver du inte heller. Det betyder att du inte behöver göra några stora investeringar inför träningsstarten.

Vi erbjuder också några gångers gratis provträning så att du kan testa på träningsformen innan du bestämmer dig för att fortsätta. Det finns helt enkelt ingen anledning att låta bli!

För träningstider och mer information se under fliken "Träning".